Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai bune oferte.

Asigurarea Obligatorie PAD!

Incepand cu anul 2011, asigurarile de locuinte au devenit obligatorii pentru toti proprietarii din Romania. Asigurarea PAD acopera daunele catastrofale provocate de cutremur, alunecari de teren si inundatii.

Pentru locuinte de Tipul A (constructie cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic), suma asigurata este de 20.000 eur si prima anuala de 20 eur.

Pentru locuinte de Tipul B (constructie cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic) suma asigurata este de 10.000 eur si prima anuala de 10 eur.

Asigurarea Facultativa

Se asigura constructiile cu destinatie de locuinta: apartamente, case si dependinte.

Asiguratul poate fi: proprietarul, chiriasul, administratorul.


In general o polita de asigurare a locuintei acopera urmatoarele riscuri:

 •  Cutremur, inundatie, alunecari de teren – suplimentar peste valorile cuprinse in polita de asigurare obligatorie PAD;
 •  Incendiu, explozie, furtuna, caderea aparatelor de zbor, cadere accidentala a unor corpuri, lovirea locuintei de vehicule rutiere, boom sonic, riscuri atmosferice, greutatea stratului de zapada, avalansa;
 •  Refulare, apa conducta, inghetarea apei, vandalism, furt;
 •  Raspundere civila, cheltuieli suplimentare ocazionate de producerea daunei, bunuri uzuale;
 •  Fenomene electrice, spargerea accidentala a bunurilor casabile, accidente persoane, avarii la centrala termica;
 •  Bani si bijuterii in seif;
 •  Bunuri deosebite: obiecte de arta, colectii etc.


Suma asigurata reprezinta valoarea la care iti vei proteja locuinta. Clientul va propune companiei de asigurare suma asigurata, dar se recomanda ca decizia finala sa fie luata si in functie de sfatul brokerului de asigurare astfel incat, in cazul unei posibile daune, sa poata fi inlocuit bunul afectat prin reconstructie, in cazul caselor construite pe pamant, sau sa fie achizitionat un imobil asemanator celui distrus, in cazul apartamentelor de bloc.


Daca te asiguri la valoarea corecta vei fi despagubit integral. Pentru stabilirea valorii reale sau de piata, criteriile variaza in functie de asigurator, in general importante in stabilirea valorii fiind anul de constructie a cladirii, suprafata construita, materialele folosite si zona in care se afla constructia.

Pentru incheierea unei polite de asigurare a locuintei sunt necesare buletinul proprietarului, precum si adresa locuintei si a bunurilor ce se doresc a fi asigurate.

De asemenea, cele mai multe polite de asigurare facultativa a locuintelor cuprind si o sectiune destinata RASPUNDERII CIVILE FATA DE TERTI. Astfel, daca are loc un incendiu sau o inundatie in apartamentul sau casa dumneavoastra care a afectat si locuintele vecinilor, despagubirea acestora va fi suportata de compania de asigurari, in limita unei sume convenite la incheierea politei.


O asigurare de locuinta costa mult mai putin decat cred cei mai multi proprietari. Pretul se stabileste prin aplicarea unor cotatii cuprinse intre 0,05%-0,3% din suma asigurata, in functie de riscurile alese, anul constructiei si zona in care se afla.

Ce faci in caz de dauna?

 •  Suni consultantul care a incheiat polita de asigurare sau apelezi 0241698514;
 •  Avizarea daunei catre asigurator si stabilirea unei intalniri cu inspectorul de daune;
 •  Constatarea daunelor si completarea dosarului;
 •  Plata despagubirii.
 • Toate serviciile de asigurari/reasigurari: cladiri, auto, mijloace fixe, lucrari, garantii ne sunt oferite de peste 10 ani de ASIMAR INSURANCE BROKER DE ASIGURARE REASIGURARE.
  Suntem foarte multumiti de promptitudinea, profesionalismul si mai ales increderea pe care o avem privind consilierea, oferita in toate imprejurarile firmei noastre. Ne dorim cat mai multi furnizori de servicii de aceasta calitate.

  Laurentiu Dinu

  S.C. MADI-SERVICE S.R.L. Constanta

 • Compania noastra a apelat in nenumarate randuri la serviciile Asimar Insurance Broker iar personalul a dat dovada de fiecare data de competenta si eficacitate.
  Personalul iti sta la dispozitie cu seriozitate si profesionalism, indiferent de problema abordata.

  Mihaela Stoian

  Metfor Alfa SRL Ovidiu

 • Suntem foarte multumiti de serviciile ASIMAR. In afara de "cele normale" - reinnoiri de asigurari, oferte preturi etc., "m-au alinat si linistit" de fiecare data, raspunsurile si ajutorul rapid, solicitate in cazul unor nefericite evenimente auto mai mari sau mai mici. Multumim!

  Fam. Geauca