Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi cele mai bune oferte.

AFACERI

Zilnic, zeci sau poate chiar sute de masini si proprietati sunt implicate in accidente sau evenimente neplacute. Fii convins ca nimeni nu-si doreste sa aiba parte de asemenea experiente si totusi ele se intampla, chiar si acelora dintre noi care conduc preventiv si se ingrijesc de proprietatile detinute. De aceea, pentru a fi cu adevarat protejat in cazul aparitiei unor astfel de situatii neplacute, ia in considerare achizitionarea unei polite de asigurare pentru afacerea ta.

Asigurari auto

In timpul unui transport se pot intampla diverse evenimente neplacute. Bunurile si marfurile tale sau ale clientilor tai pot fi avariate, distruse sau chiar furate. Asigurarea Cargo iti ofera protectia financiara adecvata, pentru pierderile suferite in astfel de cazuri.

Poti incheia o asigurare Cargo atat pentru bunurile si marfurile care iti apartin, indiferent cum se efectueaza transportul - cu vehicule proprii sau inchiriate, precum si pentru bunurile si marfurile apartinand clientilor pentru care tu efectuezi sau organizezi transportul.

Bunurile si marfurile transportate sunt asigurate pe perioada transportului terestru, naval, maritim sau pe calea aerului, precum si, in functie de tipul transportului si de optiunea ta, pe timpul transbordarii, al incarcarii/descarcarii sau al depozitarii, precum si pentru riscurile speciale razboi si greve.

Poti incheiea asigurarea pentru un transport determinat sau pentru o anumita perioada de timp.

Riscuri asigurate: pierderea sau avarierea marfurilor transportate pe timpul unui transport rutier executat pe sosele, cu vehicule autorizate legal, care au la baza o culpa a transportatorului si/sau a conducatorului autovehiculului.

Acoperirea oferita de polita de asigurare este valabila din momentul primirii marfurilor pana in momentul livrarii acestora.

Riscuri suplimentare pe care le poti acoperi:

  •  Furt;
  •  Deprecierea sau alterarea marfurilor transportate cu vehiculele rutiere dotate cu instalatii de frig, in cazul defectiunilor aparute la aceste instalatii in timpul transportului sau
  •  Deprecierea prin inghet a marfurilor transportate cu vehiculele rutiere dotate cu instalatii de incalzire, in cazul defectiunilor aparute la aceste instalatii in timpul transportului.
  •  Acopera daunele produse bunului propriu, in cazul avariilor sau furtului acestuia;
  •  Polita CASCO poate fi incheiata pentru orice autovehicul inmatriculat in Romania sau in curs de inmatriculare;
  •  Valoarea la care se asigura autovehicolul depinde de valoarea de nou si de uzura acestuia;
  •  Modul de calcul al valorii asigurate este propriu fiecarei companii de asigurare;
  •  Politele se pot incheia cu fransiza sau fara, caz in care polita este mai scumpa;
  •  Fransiza reprezinta partea de dauna care va fi suportata de asigurat.

Riscurile acoperite, in general, de asigurarea CASCO sunt: loviri, ciocniri, zgarieri, rasturnari sau caderi de corpuri pe autoturism, pagube cauzate de furtuna, inundatii, cutremur, grindina, ploaie torentiala, alunecare de teren, avalansa, carbonizare, explozie, afumare, furtul autovehiculului, a unor parti componente sau a pagubelor provocate in urma tentativei de furt, pagube produse autovehiculului ca urmare a masurilor luate pentru salvarea lui, pagube produse dotarilor suplimentare montate, declarate de asigurat, cheltuielile efectuate in vederea transportarii autovechiculului avariat la cel mai apropiat service de la locul accidentului sau la locul de adapostire, in cazul in care in care nu poate fi transportat prin forta proprie.

Alte riscuri acoperite: vandalism, pierderea cheilor, pierderea actelor autovehicului, pagube inregistrate ca urmare a patrunderii autovehicului in zone inundate, avarii inregistrate in timpul utilizarii vehiculului pe drumuri inchise circulatiei publice etc. Acestea pot fi acoperite de regula optional.

Asigurarea casco este una facultativa.

Brokerul cunoaste produsele disponibile pe piata si intelege nevoile legate de riscurile acoperite, pret, suma asigurata, fransize, decontare cu unitatile service auto. Pentru a estima o serie de preturi si a comanda online, folositi aplicatia calculator casco.

Pe baza datelor tehnice ale masinii si pe baza datelor proprietarului, vom calcula suma asigurata si prima de asigurare (pretul politei).

Pentru calculul unei oferte sau pentru emiterea politei sunt necesare o copie a cartii de identitate sau a talonului si buletinul sau CUI-ul persoanei asigurate.

Ce faci in caz de dauna?

  •  Suni consultantul care a incheiat polita de asigurare sau apelezi 0241698514;
  •  Mergi la cel mai apropiat centru de constatari al asiguratorului pentru deschiderea dosarului de dauna;
  •  Te deplasezi la service pentru reparatia autoturismului.

Asigurari proprietati

Asigurare destinata persoanelor juridice avand ca obiect al asigurarii cladirile si alte contructii cu destinatie de locuinta, sediu de birouri, depozite, magazine etc., precum si bunurile aflate in incinta lor: mobilier, masini si utilaje, echipamente electronice, stocuri de materii prime, semifabricate, produse finite etc.

Riscuri asigurate:

  •  Incendiu, trasnet, explozie, caderea sau prabusirea unui aparat de zbor, a partilor sale sau a incarcaturii acestuia, precum si a altor corpuri,cutremur de pamant, grindina, ploaie torentiala, inundatie, inclusiv efectul actiunii mecanice a apelor curgatoare sau a obiectelor purtate de acestea, furtuna, tornada, uragan, prabusire sau alunecare de teren, greutatea stratului de zapada, avalanse de zapada, greve, tulburari civile, vandalism, avarii accidentale la instalatiile de apa, gaze sau incalzire centrala, coliziunea cu un vehicul si unda de soc;
  •  Furtul prin efractie sau prin acte de talharie bunurile casabile din alcatuirea cladirii pentru riscurile specifice.

Acopera pagubele materiale survenite in perioada asigurata, produse prin distrugerea sau avarierea, brusca si neprevazuta, a bunurilor sau parti ale acestora.

Riscuri acoperite

Pagubele acoperite pot fi cauzate de: defecte de turnare si de materiale, erori de proiectare, greseli de montare sau de instalare, executie defectuoasa, nepricepere, neglijenta prepusilor, insuficienta apei in boilere, dezmembrare datorata fortei centrifuge, scurt-circuit.

Sunt cuprinse in asigurare echipamentele electronice:

  •  Echipamente de tehnica de calcul
  •  Sisteme informatice periferice
  •  Echipamente de radiodifuziune si televiziune
  •  Echipamente pentru sisteme de alarma, testare, masurare si automatizare etc.
  •  Echipamente pentru grafica industriala
  •  Retele de calculatoare

Riscuri specifice

Pagubele acoperite pot fi cauzate de: neglijenta, manipulare incorecta sau necalificata, erori de operare, avarierea intentionata provocata de terti, furt prin efractie sau prin acte de talharie, incendiu, explozie, implozie, inundatii, ploi, coroziune, inghet, furtuna, vijelie, cutremur de pamant,erori de constructie, defecte de fabricatie, pagube prin efectul indirect al trasnetului.

In functie de necesitati, se pot include si bazele de date, software-ul aferent, costurile legate de refacerea bazelor de date afectate, eventualele cheltuieli necesare inchirierii de echipamente similare in vederea continuarii activitatii intrerupte de eventuala dauna survenita. Acoperirea de baza a politei poate fi suplimentata sau restransa prin intermediul clauzelor speciale, conform dorintelor clientului.

Riscul specific asigurat in baza prezentelor conditii este pierderea din intreruperea activitatii inregistrata de Asigurat prin reducerea cifrei de afaceri in perioada de intrerupere a activitatii datorita producerii unui risc/eveniment acoperit prin polite de asigurare pentru avarii accidentale la masini, utilaje, instalatii, bunuri, constructii-montaj si echipamente electronice (cladiri, alte constructii sau continutul acestora).

Asigurarea se incheie pentru pagubele cauzate asiguratului prin avarierea sau distrugerea bunurilor asigurate, precum si pentru raspunderea civila legala a asiguratului fata de terti, ca urmare a vatamarii corporale sau decesului ori a avarierii sau distrugerii unor bunuri.

In asigurare sunt cuprinse constructia-montajul propriu-zise, impreuna cu masinile, utilajele, instalatiile, macaralele, materialele si alte bunuri folosite la executarea acesteia, precum si raspunderea civila legala fata de terti a antreprenorului general impreuna cu toti subantreprenorii.

Cu ajutorul asigurarilor pentru culturi agricole poti relua ciclul de productie, fara a mai fi nevoit sa apelezi la fonduri suplimentare. Experienta ultimilor ani ne-a dovedit ca fenomenele naturale reprezinta un risc major atat pentru productiile agricole, cat si pentru cresterea animalelor si pasarilor. Indiferent de zona in care se afla, acestea pot fi afectate de grindina, ploi torentiale, furtuni, alunecari de teren, incendii si alte dezastre naturale. Chiar si in cazul iscarii unui singur eveniment, intreaga productie risca sa fie compromisa si toata investitia poate fi pierduta.

Cu ajutorul asigurarilor agricole, efectele dezastrelor pot fi contracarate, iar ciclul de productie reluat.

Asigurarea de raspundere civila legala acopera sumele pe care asiguratul trebuie sa le plateasca cu titlu de daune interese in favoarea unei alte parti, ca urmare a prejudiciilor pe care le-a provocat acesteia. Prin aceasta forma de asigurare sunt protejate bunurile si afacerilor persoanelor fizice sau juridice.

Obiectul asigurarii de raspundere civila il reprezinta: prejudiciile de care asiguratul raspunde in baza legii fata de terte persoane si cheltuielile efectuate de asigurat in procesul civil.

Tipuri de asigurari de raspundere civila fata de terti:

  •  Raspunderea angajatorului fata de angajati;
  •  Raspunderea producatorului si a contractantilor;
  •  Raspunderea pentru riscuri industriale si comerciale;
  •  Raspunderea pentru poluarea mediului inconjurator;
  •  Raspunderea proprietarilor de magazine;
  •  Raspundere profesionala: avocati, contabili, experti si evaluatori, arhitecti, constructori, medici si alte cadre medicale, comisionari vamali, operatorului de arhiva electronica, administratori judiciari si lichidatori etc.;
  •  Raspunderea persoanelor fizice;
  •  Raspunderea producatorului;
  •  Raspunderea operatorului de cale ferata;
  •  Raspunderea carausului pentru marfa transportata - CMR;
  •  Raspunderea caselor de expeditii;

Vrei sa iti protejezi resursele financiare, fara a mai fi nevoit sa-ti blochezi banii in depozite colaterale sau alte garantii reale? Sa ai independenta fata de banci, reducand presiunea liniilor de credit asupra afacerii tale?

Tipuri de garantii

  •  Garantia de participare la licitatie (BID BOND) reprezinta o alternativa la Scrisoarea de Garantie Bancara sau la viramentul bancar in favoarea autoritatii contractante, pentru participarea la licitatii;
  •  Garantia de buna executie (PERFORMANCE BOND) este instrumentul de garantare solicitat companiilor care semneaza un contract de achizitie publica.

Aceasta garantie reprezinta un angajament ferm si irevocabil asumat de Asigurator in numele Asiguratului privind plata in favoarea Beneficiarului a unei despagubiri in limita sumei asigurate, in situatia in care Asiguratul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contract.

Beneficiarul contractului are astfel la dispozitie o garantie certa care il protejeaza fata de riscul neindeplinirii sau indeplinirii necorespunzatoare a obligatiilor contractuale asumate de Asigurat prin contract pe toata perioada derularii acestuia.

Beneficiarul are dreptul de a cere despagubiri de la Asigurator in baza politei de garantie de buna executie pana la limita sumei asigurate dar nu mai mult decat limita prejudiciului creat in cazul executarii defectuoase a obligatiilor asumate de Executant. Conditia prealabila emiterii unei pretentii de despagubire este ca Beneficiarul sa fi instiintat Asiguratul/ Executantul cu privire la obligatiile contractuale neonorate si termenul de remediere a acestora.

Garantia de intretinere si mentenanta (MAINTENANCE BOND) vine in completarea asigurarii de buna executie, Performance Bond, si acopera perioada de intretinere post executie, daca aceasta perioada a fost prevazuta in contractul initial.

Scopul Garantiei de Buna Executie aferenta perioadei de notificare a defectelor (Maintenance Bond) este de a asigura Beneficiarul ca Asiguratul/Executantul va remedia orice defecte aparute dupa finalizarea contractului sau isi va indeplini toate obligatiile contractuale ce deriva din clauzele contractului ce fac referire la perioada de notificare a defectelor.

Garantia de restituire a avansului (Advance Payment Bonds) - garanteaza restituirea de catre debitor a sumelor pe care creditorul le-a platit sub forma de avans pentru prestarea serviciilor sau achizitionarea unor produse.

Acordarea avansurilor din fondurile publice se va face in baza constituirii in favoarea Autoritatii Contractante a unui instrument de garantare pentru utilizarea corepunzatoare a avansului acordat. Garantia de returnare a avansului este solicitata pentru protejarea Autoritatii Contractante, fata de riscul utilizarii necorespunzatoare si nereturnarii avansului platit de acesta, in situatiile in care Asiguratul nu isi executa obligatiile de justificare/utilizare a avansului acordat.


Garantie de buna conduita, garanteaza plata catre beneficiar a valoarea garantiei, in cazul respingerii contestatiei/cererii/plangerii formulate de ASIGURAT catre Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor ori direct catre instanta de judecata, de la momentul ramanerii definitive a deciziei Consiliului/hotararii instantei de judecata.

Prin intermediul asigurarii creditelor comerciale, afacerea dumneavoastra este protejata impotriva neincasarii creantelor, situatie care poate fi deosebit de dificila pentru companiile mici. Compania dumneavoastra ar putea sa nu dispuna de capitalul sau resursele necesare pentru a se recupera in cazul in care clientii nu pot plati. Asigurarea creditelor comerciale va ofera siguranta achitarii facturilor, chiar daca clientii dumneavoastra sunt in imposibilitate de plata.

  •  Asigurarea maritima optionala a navelor (H&M)
  •  Asigurarea maritima facultativa a navelor de agrement
  •  Asigurarea constructorilor de nave (Builders' Risks)
  •  Asigurarea de raspundere a Reparatorului de Nave (Shiprepairers' Liability)
  •  Asigurarea porturilor si terminalelor (Terminal Operators)
  •  Asigurarea riscului de neplata a salariilor personalului navigant roman imbracat in nave sub pavilion roman sau strain (CREWING)
  •  Asigurarea P&I: asigurarea de protectie si despagubire


Obiectul asigurarii:

  •  Nave maritime (nave comerciale, de pescuit, colectoare, remorchere de salvare);
  •  Nave fluviale (remorchere, impingatoare, barje, slepuri, tancuri etc.);
  •  Navelor de navigatie interna, inclusiv a celor mici si a navelor de agrement (iahturi, veliere, salupe cu motor, barcile cu motor, indiferent de deplasament, construite si echipate pentru calatorii de lunga durata, precum si cele destinate activitatilor sportive si de agrement).


Se acopera acopera daunele si/sau pierderile produse asiguratului de catre:

  •  Pericolele care pot aparea pe mare, lac, rau sau alte cai navigabile;
  •  Incendii, explozii;
  •  Furtul asociat cu violenta efectuat de catre persoane din afara ambarcatiunii;
  •  Aruncarea peste bord;
  •  Pirateria;
  •  Coliziunea oricarei nave sau ambarcatiuni cu orice mijloc de transport terestru, port, echipament sau doc;
  •  Cutremur, eruptie vulcanica sau fulgere;
  •  Accidentele survenite la incarcarea, descarcarea si transportul bunurilor sau combustibilului;
  •  Explozia boilerelor, fisuri sau orice defect ascuns al masinilor sau ambarcatiunilor;
  •  Neglijenta conducerii, echipajului sau pilotilor;
  •  Barateria conducerii sau echipajului;
  •  Contactul cu aeronavele, elicopterele sau obiectele ce se desprind din ele, din neatentia asiguratului, proprietarilor, managerilor sau a oricarei alte persoane din management;
  •  Actiuni ale unei autoritati guvernamentale, desemnata sa supravegheze prevenirea sau reducerea poluarii mediului inconjurator, ce rezulta direct din dauna adusa ambarcatiunii de care este responsabil asiguratul, cu conditia ca o asemenea actiune a autoritatii guvernamentale sa nu fie un rezultat al neglijentei proprietarului asigurat.


Riscuri standard acoperite:

  •  Pierdere totala, avarie generala, avarie particulara;
  •  Pierdere totala si avarie generala;
  •  Pierdere totala;
  •  Raspunderea fata de terti, intr-o proportie de ¾ in cazul unei coliziuni;
  •  Contributia navei la cheltuielile de salvare si/sau de avarie generala.


Riscuri suplimentare acoperite:

  •  Riscul de razboi si greva;
  •  Inventarul mijloacelor fixe si/sau circulante.

Aeronave

Accidente

  •  Raspundere civila fata pasageri, bagaje si marfa;
  •  Raspundere civila fata de terti;
  •  Raspundere civila pentru aeroporturi, Administratia de Control a Traficului Aerian si furnizorii de servicii aviatice.

Variante de asigurari de aviatie:

  •   Asigurarea tip casco "All Risks"

    Are ca obiect asigurarea aeronavei pentru dauna totala, disparitie sau daune partiale, cauzate de orice risc, cu exceptia riscurilor de razboi si a pericolelor similare.

  •   Asigurarea tip casco - pierdere totala

    Are ca obiect asigurarea aeronavei pentru dauna totala sau disparitie cu exceptia riscurilor de razboi.

  •   Asigurarea tip casco - Riscuri de Razboi si pericole similare

    Are ca obiect asigurarea aeronavei pentru dauna totala sau daune partiale cauzate de riscurile de razboi si pericole similare.

  •   Asigurarea de raspundere civila fata de terti, exclusiv pasageri, bagaje, marfa

    Are ca obiect acoperirea prejudiciilor cauzate tertilor (vatamare corporala sau deces, daune materiale cauzate bunurilor din exteriorul aeronavei), inclusiv acoperirea cheltuielilor de judecata.

  •   Asigurarea de raspundere civila fata de pasageri, bagaje si MARFA

    Are ca obiect acoperirea prejudiciilor cauzate pasagerilor (vatamare corporala sau deces, daune materiale cauzate bagajelor si marfurilor din aeronava), inclusiv acoperirea cheltuielilor de judecata.

  •   Asigurarea de accidente de persoane

    Are ca obiect acoperirea riscului de accidente care au drept urmare vatamarea corporala sau decesul personalului navigant sau nenavigant.

  •   Asigurarea de raspundere civila pentru Aeroporturi, Administratia de Control a Traficului Aerian, si Furnizorii de Servicii Aviatice

    Are ca obiect acoperirea prejudiciilor cauzate tertilor in legatura sau ca urmare a desfasurarii obiectului de activitate a Asiguratului.

  • Toate serviciile de asigurari/reasigurari: cladiri, auto, mijloace fixe, lucrari, garantii ne sunt oferite de peste 10 ani de ASIMAR INSURANCE BROKER DE ASIGURARE REASIGURARE.
    Suntem foarte multumiti de promptitudinea, profesionalismul si mai ales increderea pe care o avem privind consilierea, oferita in toate imprejurarile firmei noastre. Ne dorim cat mai multi furnizori de servicii de aceasta calitate.

    Laurentiu Dinu

    S.C. MADI-SERVICE S.R.L. Constanta

  • Compania noastra a apelat in nenumarate randuri la serviciile Asimar Insurance Broker iar personalul a dat dovada de fiecare data de competenta si eficacitate.
    Personalul iti sta la dispozitie cu seriozitate si profesionalism, indiferent de problema abordata.

    Mihaela Stoian

    Metfor Alfa SRL Ovidiu

  • Suntem foarte multumiti de serviciile ASIMAR. In afara de "cele normale" - reinnoiri de asigurari, oferte preturi etc., "m-au alinat si linistit" de fiecare data, raspunsurile si ajutorul rapid, solicitate in cazul unor nefericite evenimente auto mai mari sau mai mici. Multumim!

    Fam. Geauca